155418308_b72c1ec090

 

måndag, december 22, 2008

GRATINERADE POLENTASKÅLAR MED SPENAT OCH TALEGGIOFYLLNING

Gratinated Polenta Cups with Spinach and Taleggio Filling

Eftersom jag inte kan komma på något att skriva (jag har nu suttit här en stund och försökt) så kör jag receptet rakt på. Enkelt att göra och jag har en massa ideer på andra fyllningar till polentaskålarna.

Gratinated Polenta Cups with Spinach and Taleggio Filling



GRATINERADE POLENTASKÅLAR MED SPENAT OCH TALEGGIOFYLLNING

polenta, kokt och ca 5 cm hög
färsk spenat, grovt skuren
vitlök, finhackad
Taleggio-ost, skuren i tärningar
sat
olivolja extravergine


- Skär ut polentaskålarna med hjälp av ett tunnkantat glas som du oljat lite för att göra det lättare att få loss polentan. Skär ut ett hål i mitten.
- Stek spenaten i lite olivolja tillsammans med vitlöken i 2-4 minuter. Rör om hela tiden.
- Pensla polentaskålarna med olivolja och fyll dem sedan med spenat, toppa sedan med Taleggiotärningar.
- Gratinera i 225 grader tills osten har smält och fått lite färg.

Gratinated Polenta Cups with Spinach and Taleggio Filling

AddThis Social Bookmark Button
BlogRankers.com

Top Food & Drink Blogs