155418308_b72c1ec090

 

lördag, december 27, 2008

FÄNKÅLSSALLAD MED APELSIN OCH MOROT MED APELSIN OCH ROSMARINVINÄGRETTE

fennel bulbs

I dag känns det som måndag, jag hamnar alltid i en 'time warp' i juletider, helt utan kontroll över var, när och hur jag befinner mig var jag nu är men det är bara tralla på. Därav ett recept på en lördag.

Fennel and Carrot Salad with Orange and Rosemary Vinaigrette

Fennel and Carrot Salad with Orange and Rosemary Vinaigrette



FÄNKÅLSSALLAD MED APELSIN OCH MOROT MED APELSIN OCH ROSMARINVINÄGRETTE
4 port

2 fänkålsstånd
2 morötter
2 apelsiner
1 kvist färsk rosmarin, finhackad
salt
svartpeppar
olivolja extravergine

- Skiva fänkål och morot väldigt tunt som du sedan lägger i en låg och vid skål.
- Pressa den ena apelsinen och blanda saften med salt och rosmarin. Tillsätt 4-5 msk olivolja och vispa kraftigt men kort.
- Skär av skalet på den andra apelsinen och skär sedan ut apelsinklyftorna utan de vita hinnorna, skiva dessa tunt och tillsätt till salladen.
- Häll på vinägretten, blanda salladen försiktigt och mal sedan svartpeppar över innan den serveras.

Fennel and Carrot Salad with Orange and Rosemary Vinaigrette

AddThis Social Bookmark Button
BlogRankers.com

Top Food & Drink Blogs