155418308_b72c1ec090

 

torsdag, april 17, 2008

SAFFRAN OCH MOROTSMUFFINS MED KARDEMUMMA OCH PINJENÖTTER

carrots

Bland de engelskspråkiga matbloggarna finns det ett oändligt antal 'event' att ta del av, det finns en del som hålligt på flera år och andra kommer och går som dagfjärilar. En del handlar om speciella ingredienser, andra har månatliga teman medan vissa tar upp viktiga saker som rör oss alla. Winosandfoodies årliga LiveSTRONG With A Taste Of Yellow som stödjer Lance Armstrongs organization LiveSTRONG är en av dem och i år lyckades jag hinna med innan tiden gick ut. För att vara med ska man kreera något ätbart med gult i och detta är vad jag gjorde.

carrot and saffron cup cakes



SAFFRAN OCH MOROTSMUFFINS MED KARDEMUMMA OCH PINJENÖTTER
ca 15 mindre

3 ägg
2 dl socker
200 g skalde och rivna morötter
1 dl risolja men du kan ta annan olja eller smör
1 tsk kardemumma
0,5 g saffran
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
4 msk pinjenötter

- Vispa ägg och socker fluffigt i en skål. Tillsätt morötter, olja, kardemumma och saffran och rör ihop ordentligt.
- Sikta i mjöl och bakpulver och blanda väl. Du kan antingen hälla i pinjenötterna nu eller strö på dem ovanpå muffinsarna innan de gräddas.
- Skeda i smeten i muffinsformarna och grädda i 175 grader i 10-12 minuter, testa med tandpetare för att vara säker.

carrot and saffron cup cakes

AddThis Social Bookmark Button
BlogRankers.com

Top Food & Drink Blogs